ساخت و ارزیابی دستگاه مالش خانگی چای به روش ارتدکس

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

جای، این نوشیدنی محبوب به چندین روش تولید می‌شود که یکی از روش‌هایی که در ایران نیز از آن برای فرآوری چای بهره می‌برند روش ارتدکس است. در این روش چای ابتدا پلاس و سپس مالش داده می‌شود و بعد از گذراندن دوره تخمیر وارد دستگاه خشک کن می‌شود. این تحقیق به منظور بررسی کیفیت چای در بخش مالش، دو پارامتر سرعت و فاصله استوانه از کف دستگاه را مورد ارزیابی قرار داده است. برای بررسی تاثیر سرعت و فاصله استوانه بر کیفیت چای نهایی، ابتدا با استفاده از نرم افزار سالیدورک، دستگاهی مشابه با مالش چای به روش ارتدکس و با ظرفیت 10 کیلوگرم طراحی و ساخته شد. نمونه‌ها پس از توزین به قسمت‌های 10 کیلوگرمی تقسیم شدند و 27 مرتبه با سرعت‌های 20، 30 و 40 دور بر دقیقه و فاصله‌های 2، 3 و 4 سانتی متر و با دستگاه مالش چای خانگی 10 کیلویی مالش داده شدند. نمونه‌های مالش داده شده از لحاظ درصد شکست و مدت زمان مالش بررسی شدند. با توجه به بررسی نتایج و تحلیل جداول مقایسه‌ی میانگین، مشاهده شد که در دور ثابت، در بین تمامی سطوح فاصله، اختلاف معنی داری بین مقادیر درصد شکست و زمان وجود دارد و هرچه فاصله استوانه از کف دستگاه کمتر باشد درصد شکست بیشتر و زمان مالش کوتاهتر خواهد شد. در فاصله ثابت دربین برخی از سطوح سرعت دوران، اختلاف معنی داری بین مقادیر زمان وجود ندارد که با توجه به فاصله متفاوت است اما مقادیر درصد شکست در فاصله ثابت با یکدیگر اختلاف معنی داری دارند و هرچه سرعت دورانی بیشتر باشد درصد شکست نیز افزایش پیدا می‌کند. با توجه به نیاز به سرعت در انجام فرآیند در کنار حفظ کیفیت، سرعت و فاصله پیشنهادی، دور 20 دور در دقیقه (RPM) و فاصله 3 سانتی متر می‌باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Construction and evaluation of home-made tea Rolling machine using the orthodox method

نویسندگان [English]

  • Mostafa Mahdavi 1
  • Mohsen Azadbakht 2
1 1- Ms.c Student of Department of Bio-System Mechanical Engineering, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.
2 Gorgan University of Agricultural and Natural Resources
چکیده [English]

Tea, this popular drink is produced in several ways, one of the methods used in Iran for tea processing is the orthodox method. In this method, the tea is first added and then rubbed, and after passing through the fermentation period, it enters the dryer. In order to check the quality of tea in the rubbing section, this research has evaluated the two parameters of the speed and the distance of the cylinder from the bottom of the machine. To investigate the effect of the speed and distance of the cylinder on the quality of the final tea, first, using Solidwork software, a device similar to rubbing tea in the orthodox way with a capacity of 10 kg was designed and built. After weighing, the samples were divided into 10 kg parts and rubbed 27 times with speeds of 20, 30 and 40 rpm and distances of 2, 3 and 4 cm and with a 10 kg household tea rubbing machine. The rubbed samples were examined in terms of failure percentage and rubbing time. According to the analysis of the results and the analysis of the average comparison tables, it was observed that there is a significant difference between the values of percentage of failure and time in the constant cycle, among all the distance levels, and the lower the distance of the cylinder from the bottom of the machine, the higher the percentage of failure and the rubbing time. It will be shorter. At a fixed distance between some levels of rotation speed, there is no significant difference between the time values, which varies according to the distance, but the failure percentage values at a fixed distance are significantly different from each other, and the higher the rotation speed, the higher the percentage of failure. . Due to the need for speed in carrying out the process while maintaining quality, the recommended speed and distance is 20 revolutions per minute (RPM) and the distance is 3 cm.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Rolling
  • tea
  • green leaves
  • processing
  • rolling speed
  • rolling pressure