بررسی تاثیر دما و رطوبت بر ضریب هدایت حرارتی غلاف سویا

نویسندگان

چکیده

با توجه به برداشت سویا در فصل سرما،‏ درصد بالای رطوبت هوا در این فصل و نیز احتمال بارندگی میزان رطوبت غلاف سویا بالا بوده و کمباین غلات قادر به کوبیدن مطلوب محصول و جدا کردن دانه از غلاف نمی-باشد. با توجه به نیاز شدید کشاورزان به برداشت سویا و فروش به موقع محصول خود و در ضمن آماده سازی زمین برای کشت بعدی،‏ وجود یک دستگاه خشک‌کن که بتواند قبل از کوبش رطوبت غلاف سویا را کاهش دهد،‏ کمک شایانی در برداشت سویا محسوب می‌گردد. تعیین خواص مختلف حرارتی مانند ضریب هدایت حرارتی در فرایندهای مختلف حرارتی،‏ انبارداری و طراحی خشک کن ها کاربرد دارد. در این تحقیق ضریب هدایت حرارتی غلاف سویا از روش منبع گرمای خطی در سطوح مختلف رطوبت و دما اندازه گیری شد. آزمایشات در 4 سطح رطوبت 5‎/14،‏ 5‎/21،‏ 2‎/25 و 5‎/30 بر مبنای تر و4 سطح دما 50،‏ 150،‏ 250،‏ و350 درجه سلسیوس در 3 تکرار انجام شد. نتایج تجزیه وتحلیل آماری نشان داد با افزایش رطوبت و دما ضریب هدایت حرارتی غلاف سویا به ترتیب از 038‎/0 به 338‎/0 افزایش می یابد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of temperature and moisture content on thermal conductivity of soybean pod

نویسندگان [English]

  • Mohsen Azadbakht
  • mohamad Hadi Khoshtaghaza
  • Barat Ghobadian
  • Saeid Minaei
چکیده [English]

Usually soybean is harvested in the cold season with high air relative humidity and possibility of rainfall. In this condition, the moisture content of soybean pod is high, so grain combine harvester can`t thresh and separate the bean from it s pod properly. Since the farmers should harvest and sell soybean on time and also they have to prepare land for the next cultivation, having a pre-threshing dryer unit which can reduce some moisture content of soybean pod in field, for proper working of combine is necessary. This study due to determination of thermal properties of soybean pod were done. The result are useful in fabrication of pre-threshing dryer on combine harvester. The thermal conductivity of soybean pod, was determined by method of conductivity prob. Each test were done in the moisture content rang of 14.5, 21.5, 25.2 and 30.5% (w.b.), the temperature rang of 50, 150, 250, and 350 °C. The result of analysis of variance shows that thermal conductivity increased from 0.038 W/m° C to 0.338 W/m° C with increasing moisture content and temperature.

کلیدواژه‌ها [English]

  • soybean harvest-Thermal conductivity-drying.-Soybean pod-