طراحی، ساخت و ارزیابی دماغه انگشتی دار برداشت نخود و بررسی اثر متغیرهای دماغه روی تلفات

نویسندگان

چکیده

برداشت دستی نخود پر هزینه و طاقت فرسا می باشد. بنابراین در این تحقیق دماغه برداشت نخود طراحی، ساخته و ارزیابی گردید. این دماغه دارای انگشتی های بلند ثابت بوده و با پیشروی دماغه، غلاف ها در بین انگشتی ها قرار گرفته و از بوته ها جدا می شوند. در طراحی دماغه چهار ویژگی هندسه انگشتی ها، زاویه انگشتی ها با افق (A)، طول انگشتی ها (L) و فاصله بین انگشتی ها (S) مورد توجه قرار گرفت. در ارزیابی های مزرعه ای اثر دو متغیر زاویه انگشتی ها (A) و فاصله بین انگشتی ها (S) به ترتیب در سه سطح °??، °?? و°?? و دو سطحmm ? و mm??، روی تلفات مربوط به غلاف های باقی مانده روی بوته ها (Lp) و تلفات مربوط به غلاف های ریخته شده روی زمین (Lf) بررسی شد. همچنین مقدار تلفات کل (LT = Lf + Lp) در ترکیب های مختلف زاویه انگشتی ها (A) و فاصله انگشتی ها (S)، بررسی شد و بهترین ترکیب مشخص گردید. نتایج نشان داد اثر افزایش مقدار متغیرهای زاویه انگشتی ها (A) و فاصله انگشتی ها (S) روی هر دو نوع تلفات Lp و LF معنی دار (?%P < ) و افزایشی است، با این تفاوت که تاثیرگذاری متغیر زاویه انگشتی ها (A) روی تلفات LF بیشتر و تاثیرگذاری متغیر فاصله انگشتی ها (S) روی تلفات Lp بیشتر است. کمترین مقدار تلفات کل (LT) (?%P

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Design, construction and evaluation of a chickpea harvesting header with fingers and evaluation the effects of header parameters on the losses

نویسندگان [English]

  • Vahid Rostampour
  • Asad Modares Motlagh
چکیده [English]

The manual harvesting of chickpea is costly and tedious. Therefore, in this study a chickpea harvesting header was designed, constructed, and evaluated. This header has long stripper fingers and with forward movement of header, pods continuously jammed between the fingers and were separated from bushes. The following four points were considered in designing of header: geometry of fingers, angle of fingers to the horizontal surface (A), fingers length (L) and distance between fingers (S). In field evaluations, the effect of fingers angle (??°, ??° and ??°) and fingers distance (? mm and ?? mm) on losses due to remained pods on bushes (Lp) and losses due to spilled pods on the ground (Lf) were evaluated. Furthermore, by measuring total losses (LT = Lf + Lp) in different configuration of header, the best combination of fingers’ angle and fingers’ distance was determined. The results demonstrated that, the effect of increasing the fingers angle and fingers distance on both types of Lp losses and LF losses was significant (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • Chickpea
  • Finger
  • Harvesting losses
  • Header