تأثیر پیش تیمار فراصوت بر ویژگی های کیفی ورقه های نازک هلو (رقم آلبرتا)

نویسندگان

چکیده

هلو یکی از مهم‌ترین محصولات باغی ایران است که دارای ضایعات پس از برداشت زیادی می‌باشد. یکی از راه‌های کاهش ضایعات پس از برداشت فرآوری محصول است. استفاده از امواج فراصوت به‌عنوان پیش‌تیمار نوین در خشک‌کردن مواد غذایی چندین سال است که مورد توجه قرارگرفته است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر پیش‌تیمار فراصوت با توان بالا بر روند خشک شدن برگه‌های هلو و کیفیت آن می‌باشد. به این منظور تأثیر امواج فراصوت با توان ?? وات و بسامد ?? کیلوهرتز و خیساندن در آب مقطر در سه سطح ??،?? و ?? دقیقه با دو دمای ?? و ??? درجه سلسیوس انجام شد. نتایج نشان داد، استفاده از امواج فراصوت به‌عنوان یک پیش‌تیمار قبل از خشک‌کردن، زمان خشک شدن را کاهش می‌دهد. علاوه بر این باعث کاهش نیروی لازم برای برش و لهیدگی نمونه‌ها گشته و اثر منفی بر رنگ نمونه‌ها نداشته است. بنابراین با نتایج به‌دست‌ آمده می‌توان استنباط کرد که استفاده از امواج فراصوت در خشک‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردن برگه‌های هلو، کاهش هزینه، کاهش مصرف انرژی و افزایش کیفیت را به دنبال خواهد داشت. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - -

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of ultrasound pretreatment on qualitative characteristics of peach thin slices (Alberta varety)

نویسندگان [English]

  • Reza Yeganeh
  • Abolfazl Akhoundzadeh yamchi
  • Ahmad Kouchakzadeh
چکیده [English]

Peach, being one of the most important Iranian horticultural products, produce a considerable amount of post-harvest wastes. Product processing is one of the ways to reduce waste. For many years, the use of ultrasound has been considered as a novel pre-treatment in the drying of food. The purpose of this study was to investigate the effect of high-power ultrasound pre-treatment on the drying of peach and its quality. For this purpose, the ultrasound treatment (?? Watts and ?? kHz) was performed for ??, ?? and ?? minutes at two different temperatures of ?? and ??? C. The results showed that the application of ultrasound, as a pre-treatment before drying, decreases the drying time. In addition, it reduced the force required for shear and compression of the samples with no negative effect on the color of the samples. Furthermore, it was shown that the use of ultrasonic waves in drying of peach slices will reduce costs and energy consumption and increase the product quality.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _

کلیدواژه‌ها [English]

  • Peach
  • Drying
  • ultrasound
  • Color
  • Shear and Compression